diumenge, 18 de gener del 2009

ESPINAGADES SANT ANTONI 2009

Hola de nou!!
Enguany he volgut celebrar Sant Antoni fent i menjant espinagades de sa Pobla!!
La primera vegada que les vaig tastar va ser el 2002, a la 1a assemblea de la FEGIB (Federació d'Escoltisme i Guiatge de les Illes Balears) .
Em va agradar tant aquell "covent" típic pobler que, cada vegada que hi pens, la boca se'm fa aigua.
L'any passat, al "Brisas", va sortir la recepta, la vaig arxivar a la meva llibreta de receptes i, enguany, les he fetes!!
Un èxit.
He de dir que:
1. Com que no vaig trobar anguiles per aumon, no n'hi vaig posar.
(La propera vegada, si no trob anguiles, hi posaré mussola, morena, congre o qualsevol peix cartilaginós.)
2. El grau de "covent" va al gust. A sa Pobla, com que són molt "covents", n'hi posen a bastament!!
3. La forma de les meves espinagades Sant Antoni 2009, està inspirada en la foto que sortia al "Brisas". Quan les vaig tenir fetes, vaig veure per IB3 que les tanquen tot pessigant la pasta. (la pròxima vegada ho faré).
4. Les espinagades que he fet són de verdura, també es poden fer de llom amb col.
Heus aquí la recepta per a dues espinagades, bon profit i bon Sant Antoni!!
Ingredients per a la pasta
250 g. de farina normal
75 g. d’aigua
30 g. d’oli d’oliva
30 g. de llet
30 g. de sèu
Un pessic de sal

Ingredients per al farcit
150 g. de bledes
150 g. d’espinacs
150 g. de cebes tendres
150 g. de fesols
2 alls
Anguila
Sal
Pebre negre
Pebre vermell dolç i coent

7 comentaris:

margalida ha dit...

Tenen molt bona pinta!
Quina gana!
Un dia en farem noltros amb la recepta de momare i les compararem.
A ca nostra no les fem massa coventes ja que estem tots fotuts de sa panxa. Aquest cap de setmana anirem a Mallorca. Esper que ens n'hagin guardat un trosset.
Ja us ho contarem.

Eugènia ha dit...

Benvinguda i enhorabona!!
has inaugurat la secció de comentaris del meu blog!!
M'encanta la idea de fer un mini "concurs" d'espinagades!!
En voler!!

JoanMa ha dit...

Noltros farem de jutges, imparcials 100%. Posau dia i hora

Magdi ha dit...

Eugenia... l'anguila no l'he provada mai, però el que no posaria dins una coca tapada seria congre o morena, amb la quantitat d'espines que tenen!! Però "bonu", si dius que n'hi hem de posar, n'hi posam!!

Eugènia ha dit...

Açò ho havia pensat jo també.
Però la peixatera des Diskont (i què vols d'aquella gent??!!) em va dir que el peix més semblant a l'anguila era el congre o la morena.
Sense peix, les espinagades van ser ben bones.
Però si hi vull posar peix i no tenc anguiles, tu què em recomanes?
Gràcies

Anònim ha dit...

perdonau que m'hi fiqui, jo som d'Alcúdia i sé per gent poblera que quan no tenen anguiles o no n'hi volen posar el que fan és posar mussola.

Eugènia ha dit...

Hola anònim d'Alcúdia,
gràcies per la teva intervenció.
Mussola!!
Ho tindré en compte!!
Esper que Sant Antoni us hagi anat d'allò més bé.
Nosaltres per aquí, també, de dalt de tot!!
Per cert, anònim d'Alcúdia:
m'agradaria trobar un bloc de cuina mallorquina.
En coneixes cap?
Em pots passar l'adreça?
Gràcies per endavant.