divendres, 26 de febrer del 2010

El darrer dimarts vaig fer un pastís de Sacher.
Com que alguns de vosaltres,
m'heu demanat la recepta,
us la pas:

Ingredients per al bescuit:
• 4 ous
• 200 g. de sucre
• un got de llet
• un got d'oli
• 200 g. de xocolata en pols
• 100 g. de farina
• un royal

Ingredients per a la cobertura:
• 90 cc. d’aigua
• 30 g. de nata líquida
• 25 g. de sucre
• 175 g. de xocolata fondant (cobertura Valor o Postres Nestlé)

Preparació bescuit:
• Es preescalfa el forn a 180ºC
• Es mesclen tots els ingredients.
• S'aboca la mescla en un motlle prèviament untat (en aquest cas vaig fer servir un motlle de 24 cm de diàmetre).
• Es cou al forn a 180ºC.
• Quan està cuita, es deixa refredar i s'obre per la meitat i es farceix amb melmelada d'albercoc tèbia (d'aquesta manera és més fàcil repartir-la).

Preparació cobertura de xocolata (recepta Cullerot Festuc)
• En un cassó, es posa 90 cc d'aigua, 30 gr nata i 25 gr de sucre.
• Quan bull, s’hi afegeix 175 g. de xocolata tallada a trossets.
• Es remena fins que la xocolata queda fosa i ben cremosa.
• Es deixa refredar i es napa el bescuit. Així la xocolata llenega molt suament.
• (El secret perquè la cobertura quedi llisa i com un mirall, és no tocar mai la cobertura. La tires per damunt el bescuit, però mai l’allisis amb un ganivet o similar).

Trucs a tenir en compte:
Per abocar la cobertura damunt el pastís, poses la safata del forn, a sobre la reixeta del forn i a sobre el pastís, i aboques la xocolata directament a sobre del pastís, sense tocar-la amb res. Mous una mica la reixeta, perquè la xocolata vagi regalimant, s'escampi bé i la que vagi sobrant caigui a la safata del forn. Així la cobertura queda ben llisa.
La xocolata que cau damunt el paper parafinat, es pot emprar per fer fideus, o donar-li alguna forma especial per decorar.

Bon apétit!!
On egin!!
Bon profit!!

4 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Quina elegància la Sacher, quina presencia té a taula, i quina presència te en boca!! molts petons i gràcies.

NITO ha dit...

Jo us puc assegurà,que estava molt bo.

Eugènia ha dit...

Cuina vermella, totalment d'acord!!
Nito, com ha anat el viatge??

NITO ha dit...

El viatge a estat curt. En esquiat, en nadat, en anat en trineos estirats per gossos etc etc.